Smiling Woman

TAKE YOUR KINDERGARTEN TEACHER CAREER TO GERMANY!

We are seeking qualified and German-speaking kindergarten teachers for well-established private kindergartens. 

Curious if you have the qualifications,

experience & skills to work abroad?

Need some encouragement?

Your resume could use a little attention? 

Consult Us

We advise on your resume, help to apply for a job and prepare you for the interviews.

Read Blog

Read personal stories & useful information from teachers working abroad.

Join the Community

Connect with like-minded teachers who are already treading the path you are about to take.

4 REASONS TO TAKE YOUR TEACHING SKILLS ABROAD

Improve your income 

Teachers are at high demand all over the world. Some countries offer significantly higher salaries, hence a better life prospective.

New life experience 

An international experience is hard to match at home and which you will never forget. Master your language skills. Become more creative

Improve your skills 

Learn new practices. Build cultural intelligence and improve your soft skills in a way you would never do in your home country.

Expand your network

Connect and learn from other teachers.

Find mentors. Build lifetime friendships.

THIS IS HOW IT WORKS

READY

 

Decide where you would like to go and tell us about your skills and certifications.

MATCH

 

We will match you with a potential employer and help you through the selection process.

GO

Match made in heaven? Great!

You will receive a contract and guidance for relocation.

 

MATCHING PROCESS

Woman with Laptop

ENGAGE

 • It starts with us getting to know each other

 • We discuss your qualifications, experience & preferences

 • You receive information about everything you need to know

 • We match you with a kindergarten that meets your preferences

 • If you are excited about your match we move to the next stage!

Image by visuals

INTRODUCE

 • Your first meeting with the kindergarten happens online

 • We help you prepare for the interview

 • Time to get to know each other, to check if expectations match

 • Not what you're looking for? We will find a new match for you!

 • Both of you are positive? Let's move to the next stage! 

Image by Christina @ wocintechchat.com

MEET

 • A day spent in the kindergarten is your chance to get the full picture about the job, team & environment

 • The kindergarten will assess professional readiness & team fit

 • Not  what you're looking for? We will find a new match for you!

 • Match made in heaven? Let's move to the final stage!

pexels-andrea-piacquadio-3760067.jpg

CONTRACT

 • Agree on your first day at work

 • The kindergarten sends you an offer for employment 

 • The kindergarten sends you an employment contract

 • Time to plan your relocation! We will be here to support you

 

TEACHERS SAY ABOUT US...

IMG_2183.jpg

Rita | Erzieherin | Münich

Anetta ist ein sehr hilfsbereiter und gründlicher Mensch. Sie achtet sehr darauf, dass ihre Kandidaten alle Hilfe und Ermutigungen bekommen, die während dem Interview nützlich sind. Durch ihre Gründlichkeit haben ihre Kandidaten keine Sorge beim Interview. Sie bietet viele Materialien an, damit man sich gut vorbereiten kann. Ich konnte jederzeit bei sie fragen und sie gab immer eine dienliche Hilfe. Wir waren und sind noch immer in Kontakt, sie achtet darauf, dass alles in Ordnung geht. Ich bin froh, dass ich Anetta kennengelernt habe und ich empfehle sie für alle, die ins Ausland ziehen möchten und einen Job finden möchten.

Anett.jpeg

Anett | Kinderpflegerin | Münich

Anetta has been very helpful and responsive throughout the matching process. I felt I was well informed about the job and always prepared for the next steps. Anetta has a very kind personality. I particularly appreciated her help in facilitating prompt communication with the kindergarten. After I was selected for the role she helped me prepare for the relocation with information and connections. Now I have a signed contract and in the process of moving to Munich in less than a month, which I’m greatly excited about! I highly recommend Anetta for teachers who want to work and begin a new life in another country.

bogi.jpg

Bogi | Erzieherin | Münich

Anetta hat mir sehr gut gefallen. Sie hat eine extrem ruhige, nette und positive Persönlichkeit. Anette ist in Bezug auf die Arbeit sehr gründlich und zuverlässig. Sie stellte mir exakte Informationen über den Kindergarten zur Verfügung, darum bekam ich ein umfassendes und genaues Bild vom Kindergarten. Dadurch konnte ich mich auf das Interviewgespräch gut vorbereiten.

Für mich war besonders beruhigend, dass sie mich über die wichtigsten Phasen des Auswahlprozesses informierte und ich wusste immer was erwartet mich. Mit Hilfe von Anetta konnte ich mit meinen zukünftigen Kolleginnen den Kontakt aufnehmen, damit ich von denen wertvolle Informationen über ihre praktischen Erfahrungen vor dem Umzug nach München erhalten kann.

Die Zusammenarbeit mit Anetta war sehr angenehm und fruchtbar, da ich einen Vertrag vom Kindergarten bekam und bald mein neues Leben in München beginnen kann, von dem ich schon lange geträumt habe. Ich empfehle Anetta jedem mit ruhigem Herzen, weil sie professionelle Hilfe bei der Arbeit im Kindergarten und beim Leben im Ausland bietet.

 

Gyakran ismételt kérdések

Milyen végzettséggel lehet elhelyezkedni egy óvodában Németországban?


Az elfogadott végzettségek tartományonként eltérőek lehetnek Németországban. A diploma típusától függően az óvodai dolgozók vagy az ún. 'Fachraft' vagy az ún. ‘Ergänzungskraft’ kategóriába kerülnek. Ezen a linken lehet tájékozódni a Bajorországban elismert képzettségekről: https://www.egov.bayern.de/kitaberufe/onlinesuche/suche.aspx Magyarországról a következő végzettségekkel lehet pályázni: Óvodapedagógus, Csecsemő- és Kisgyermeknevelő, Gyógypedagógus, Általános iskolai tanár, Szociálpedagógus, Csecsemő- és Kisgyermekgondozó stb.
Mi a különbség a ‘Fachraft’ és az ‘Erganzungskraft’ feladatkörében?


A Fachraft’ minősítésű dolgozók látják el a csoportvezető szerepét és készítik el csoportjuk számára a foglakoztatási tervet. Emellett ők felelősek a fejlődési napló vezetésért és a szülőkkel való értékelő, visszajelző beszélgetések megtartásáért. A fennmaradó feladatokat a kollégák minősítésre való tekintet nélkül osztják meg egymás között.
Milyen fizetésre számíthatok?


Németországban is létezik pedagógus bértábla, mely tartományonként eltérő. Ezen a linken találod a bajorországi bértáblát: https://oeffentlicher-dienst.info/c/t/rechner/tvoed/sue?id=tvoed-sue-2021&matrix=1 Az alapbér szerinti besorolás - szakképesítás alapján - az S4 vagy S8a kategóriákba történik. Az állami intézményekben minden esetben a bértábla szerint történik a díjazás. Fontos tudni, hogy a magánóvodák eldönthetik, hogy a bértábla, vagy egyéni megállapodás szerint fizetik az alkalmazottaikat.
Az alapbéren felül számíthatok egyéb juttatásokra?


Igen, viszont tudnod kell, hogy a kiegészítő juttatások tartományonként és munkáltatónként eltérhetnek. Vegyük München-t példaként. Itt a bértábla alapján az alábbi bérkiegészítés(ek) jár(nak) a pedagógusoknak: - Az S4 besorolásban 2 kiegészítés jár havonta: 1) az ún. Pedagógus bérkiegészítés (bruttó 200 EUR) és 2) a város által finanszírozott bérkiegészítés (bruttó 270 EUR). - Az S8a besorolásban 1 kiegészítés jár havonta: az ún. Pedagógus bérkiegészítés, ami bruttó 200 EUR. Néhány magánóvodában van 13. havi fizetés, illetve év végi bónusz az év közben felhasznált betegnapok arányában.
Hogyan zajlik a felvételi folyamat?


A kiválasztás 3 lépésben történik. 1) Az első körben velünk fogsz beszélgetni. Megismerjük egymást és eldöntjük, hogy elindítjuk-e a pályázatod. Szükség esetén frissítjük az önéletrajzod. Ha tudunk az igényeidnek megfelelő óvodát ajánlani, akkor következik a 2. lépés. Ha nincs olyan nyitott pozíció, ami hozzád illik, akkor kérjük a türelmed, amíg találunk egy neked valót. 2) Az első találkozás az óvodával online történik. Az találkozó előtt segítünk felkészülni az interjúra. A beszélgetés során bemutatkozol az óvodának, illetve felteheted a még nyitott kérdéseid. Az óvoda a motivációdra, a tanulmányaidra és a tapasztalataidra lesz kíváncsi. Ha te is és az óvoda is elégedett, akkor következik a 3. lépés. 3) Személyes interjú nap az óvodában (hospitálás). Itt a lehetőség, hogy teljes képet kapj a munkáról, a csapatról és a munkakörnyezetről. Az óvoda célja, hogy felmérje a szakmai felkészültséged és hogy be tudsz-e majd illeszkedni a csapatba. Ha mind a két fél elégedetten zárja a napot, akkor következik a 4. Lépés. 4) Az utolsó lépés során megegyeztek a munkába állás dátumában, illetve aláírjátok a munkaszerződést.
Hol találok információt a németországi megélhetési költségekről?


A numbeo.com oldalán össze lehet hasonlítani két város megélhetési költségeit.
Milyen szintű német nyelvtudással pályázhatok meg jó eséllyel egy óvodai állást Németországban?


Németországban törvényileg szabályozott az óvodapedagógusoktól elvárt nyelvtudás: minimum B2-es nyelvvizsga szükséges. A pályázáshoz a B2-es vagy C1-es nyelvvizsga a legideálisabb. Nem reménytelem B1-es nyelvvizsgával elindítani a pályázatot, ha rendelkezel a szükséges végzettséggel, esetleg van már releváns munkatapasztalatod és a személyiséged, motivációd meggyőző az óvoda számára. Ebben az esetben kezdés után 6 hónapon belül le kell tenned a B2-es nyelvvizsgát. Ha nem sikerül letenni 6 hónapon belül a B2-es nyelvvizsgát, akkor az okot az óvodának a munkaszerződés megszüntetésére.

Debra Ward

HR Director

Biotech Company

Jack Bryan

VP Marketing & Sales

Internet Company

Harold Dean

Founder

Boutique Consulting Firm

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.